VELSEN-ZUID - In de Azerion Eredivisie Vrouwen heeft AZ de Noord-Hollandse derby tegen Telstar met ruime cijfers gewonnen. Mede dankzij een hattrick van aanvoerster Desiree van Lunteren werd het maar liefst 2-6 voor de ploeg van trainer/coach Wouter de Vogel.


In Velsen-Zuid bleek het verschil tussen de nummer negen in de stand (AZ) en de nummer elf groot. AZ was van quitte af aan de betere ploeg en drukte dat al voor rust uit in de score. Captain Van Lunteren opende zelf het doelpuntenbal vanaf de strafschopstip nadat er hands was gemaakt, maar halverwege de eerste helft wist Isabelle Nottet te profiteren van geklungel in de AZ-defensie. De gasten stelde echter snel weer orde op zaken. Floor Spaan tekende voor haar elfde competitiedoelpunt van het seizoen en na goed voorbereidend werk van Isa Colin en Spaan kon Van Lunteren haar tweede van de avond maken.

Na rust bleef het verschil groot en helemaal toen Isa Gomez van Telstar haar tweede gele kaart zag. Manique de Vette tekende kort hierna met een afstsndschot voor de 1-4. Telstar stribbelde nog even tegen toen een schot van Anna van der Vlist door Djoeke de Ridder van richting werd veranderd waardoor keepster Netty Booms kansloos was. Van Lunteren voltooide vervolgens haar hattrick met een pegel in de bovenhoek en twee invallers bepaalden de eindstand op 2-6 toen Sanne Peereboom de assist gaf van waaruit Isa Dekker kon scoren.

AZ sluit de competitie op 11 mei af met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Telstar moet dezelfde dag op bezoek bij FC Twente dat die dag de landstitel kan pakken.