ARNHEM - De strijd om de derde plaats in de Eredivisie belooft de komende weken nog spannend te worden nadat AZ zondag bij directe concurrent Vitesse met 2-1 onderuit ging. De Arnhemmers naderen daardoor de Alkmaarders tot op één punt.

AZ leek vanaf de eerste minuut het meeste balbezit te hebben, maar de kansen waren duidelijk voor de thuisploeg. Zo moest keeper Bizot in actie komen bij pogingen van Openda en Broja. Openda brak na een half uur wel de ban toen hij bij de tweede paal een voorzet van Dasa binnen werkte. Die voorsprong bleef tot de rust staan al was Svensson dichtbij met een poeier op de lat.

Kort na rust lijkt Stengs wel voor de gelijkmaker te zorgen als Pasveer gepasseerd is, maar Rasmussen alsnog weet te redden. Twintig minuten voor tijd weet dezelfde Rasmussen de score te verdubbelen als hij koppend een vrije trap van Tannane op waarde weet te schatten. Even wordt het nog spannend als Enzo Cornelisse rood ziet na een overtreding op Boadu en invaller Karlsson vlak daarna de aansluiting vind. In de laatste tien minuten komt Vitesse echter niet meer in de problemen.

Vitesse - AZ 2-1 (1-0)
31. Openda 1-0
72. Rasmussen 2-0
81. Karlsson 2-1