ALKMAAR - AZ heeft zaterdagavond met de nodige moeite hekkensluiter PEC Zwolle verslagen. De Alkmaarders keken al vroeg in de wedstrijd tegen een 0-2 achterstand aan, maar wisten uiteindelijk toch met 3-2 te zegevieren waardoor men klimt naar een zevende plaats in de Eredivisie.

PEC Zwolle kende een droomstart met twee rake kopballen van Mees de Wit, beiden uit een voorzet van Pabai. Dani de Wit bracht al snel de spanning terug met een kopbal op aangeven van aanvoerder Owen Wijndal. Ook de gelijkmaker kwam uit een kopbal. Vangelis Pavlidis kopte de 2-2 tegen de touwen na een corner van Jesper Karlsson. Laatstgenoemde en Wijndal kregen kort voor rust nog kansen, maar keeper Lamprou wist te keren

Pabai, belangrijk bij de eerste twee treffers van PEC Zwolle, stond onbedoeld ook aan de basis van de winnende goal van AZ. Na slordig balverlies kon Pavlidis zijn tweede van de avond maken. Wat volgde was een zenuwachtige tweede helft waarin AZ niet wist door te drukken en PEC Zwolle er nog een slotoffensief probeerde uit te gooien. AZ-keeper Vindahl maakte tot dusver nog niet bijster veel indruk, maar stond vanavond op zijn plek bij pogingen van Huiberts en Van der Belt waardoor AZ de zege over de streep trok: 3-2.

AZ - PEC Zwolle 3-2 (2-2)

5. M. de Wit 0-1
13. M. de Wit 0-2
14. D. de Wit 1-2
38. Pavlidis 2-2
52. Pavlidis 3-2