ZWOLLE - AZ heeft zondagavond zwaar teleurgesteld op bezoek bij hekkensluiter PEC Zwolle. De thuisploeg wist met 2-1 te winnen en staat daarmee de rode lantaarn af aan Sparta. Voor AZ is de derde plaats voorlopig uit zicht en men ziet ook de nummer vier, FC Twente, drie punten uitlopen.

Beide ploegen bakten er voor de rust bitter weinig van. Het AZ van trainer Pascal Jansen oogde ongeïnspireerd en lamlendig en kwam nagenoeg niet tot kansen. PEC Zwolle leek wel te willen, maar was evenmin in staat om echt gevaarlijk te worden.

In de tweede helft viel er een stuk meer te beleven. Gervane Kastaneer kopte uit een voorzet van Anderson al snel raak en was daarna ook dicht bij een tweede treffer. AZ leek pas in het laatste kwartier wakker te worden en nadat beide ploegen enkele mogelijkheden gemist hadden, schoof Vengelis Pavlidis de gelijkmaker binnen. PEC Zwolle van traier Dick Schreuder gaf niet op en met een puik schot maakte Daishawn Redan vlak voor tijd de winnende treffer.

PEC Zwolle - AZ 2-1 (0-0)

51. Kastaneer 1-0
81. Pavlidis 1-1