ALKMAAR - Een week voor de start van de Eredivisie heeft AZ de voorbereiding afgesloten met een 2-1 overwinning op Torino. In het AFAS-Stadion zorgde nieuwkomer Vangelis Pavlidis vlak voor tijd voor de winnende goal.


Het was geen ideale voorbereiding voor trainer Pascal Jansen die in enkele weken Jonas Svensson, Calvin Stengs, Myron Boadu en Marco Bizot de club zag verlaten. Tel daarbij op dat ook rond aanvoerder Teun Koopmeiners de nodige transferperikelen zijn en Owen Wijndal na het EK nog niet geheel fit is geweest dan blijft het twijfelachtig hoe AZ er over een week voor zal staan als het serieuze werk begint.

Tegen Serie A-club Torino had men in ieder geval een valse start en moest keeper Hobie Verhulst, die vooralsnog Bizot vervangt, al na een minuut vissen na een treffer van Pjaca. AZ herstelde zich snel en via een van richting veranderd schot van Jesper Karlsson werd het gelijk en bijna had Albert Gudmundsson voor een voorsprong gezorgd ware het niet dat de paal in de weg stond.

Na de rust waarin er door AZ totaal zes keer gewisseld werd was het vooral een rommelige wedstrijd waarin de kansen schaars bleken. Met dank aan twee invallers pakte AZ vlak voor tijd alsnog de zege toen de jonge Ernest Poku de bal bezorgde bij Pavlidis die zijn eerste goal voor de Alkmaarders maakte: 2-1.

Voor AZ start de competitie over een kleine week (14 augustus) met een uitwedstrijd bij RKC Waalwijk. Een paar dagen later komt men in actie in de Europa league waarin hoogstwaarschijnlijk het Schotse Celtic de tegenstander wordt.

Opstelling AZ:
Hobie Verhulst; Yukinari Sugawara, Timo Letschert (60. Dani de Wit), Bruno Martins Indi (60. Pantelis Hatzidiakos), Thijs Oosting; Fredrik Midtsjø (46. Teun Koopmeiners), Tijjani Reijnders, Jordy Clasie (76. Vangelis Pavlidis); Zakaria Aboukhlal (84. Ernest Poku), Albert Gudmundsson, Jesper Karlsson (84. Håkon Evjen).