HEERENVEEN - Door met 0-2 te winnen in Heerenveen heeft AZ uitstekende zaken gedaan in de strijd om de vierde plaats in de Eredivisie. Aangezien directe concurrenten FC Utrecht en Vitesse verloren heeft de ploeg van trainer/coach John van den Brom die vierde stek inmiddels weer in handen.

De Alkmaarders sloten daarmee een topweek af waarin eerst directe concurrent FC Utrecht werd verslagen, vervolgens de halve finale van de beker werd bereikt na winst op Vitesse, en nu dus een zege in Friesland. Met zeven doelpunten voor en nul tegen in die drie wedstrijden zal Van den Brom dan ook ongetwijfeld meer dan tevreden zijn.

Ondanks het goede resultaat viel er in de eerste helft niet veel te genieten in het Abe Lenstra Stadion al waren de beste mogelijkheden, hoewel spaarzaam, wel voor AZ. Na de rust bepaalden twee curieuze treffers het duel. Allereerst gleed Sherel Floranus een voorzet van Midtsjø in eigen doel en vervolgens was het Oussama Idrissi die met een wonderlijke treffer de wedstrijd besliste. Toen bij een corner keeper Hahn niet stond op te letten en met zijn verdediging bezig was besloot Idrissi de corner maar te nemen die in één keer in het doel verdween.

AZ hoopt de sterke reeks komende zaterdag 2 februari voort te zetten in een thuisduel tegen FC Emmen (20.45 uur)

SC Heerenveen - AZ 0-2 (0-0)
64. Floranus (e.d.) 0-1
79. Idrissi 0-2