WAALWIJK - Aan de hand van een uitblinkende Jordy Clasie heeft AZ zich na een probleemloze 0-4 zege op RKC Waalwijk geplaatst voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi.

In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen verloor AZ nog in Waalwijk, maar nu had het de buit snel binnen. Dani de Wit kon simpel scoren na geklungel van doelman El Maach en die hielp AZ ook een handje bij de 0-2 door de bal tegen de voeten van Vangelis Pavlidis te boksen. Jesper Karlsson benutte daarna een strafschop na een overtreding van Bakari op Owen Wijndal.

RKC, dat opmerkelijk genoeg niet in zijn sterkste opstelling aantrad, liet in de eerste helft twee kansen liggen. Daneels trof via doelman Vindahl de paal en Bel Hassani schoot van dichtbij naast.

Na rust was de thuisploeg niet meer bij machte om aan te dringen en op aangeven van de uitblinkende Clasie tekende invaller Aboukhlal voor de 0-4 eindstand.