ALKMAAR - AZ heeft in Kansino een nieuwe hoofdpartner gevonden. De overeenkomst tussen de Alkmaarse voetbalclub en het bedrijf dat zich uitsluitend richt op online casino gaat per 1 juli 2022 in. Kansino is daarmee voor de komende vier seizoenen de shirtsponsor van AZ, zo heeft de club hedenmiddag via de eigen website laten weten.


Kansino neemt de plek op het shirt over van AFAS dat wel als naamgever van het stadion aan de club verbonden blijft. Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, laat op de eigen mediaknalen van de Alkmaarse eredivisieclub weten zeer content te zijn met de nieuwe hoofdpartner. “Kansino is een modern en ambitieus bedrijf, dat net als wij enorm gemotiveerd is om flink door te blijven groeien. Deze samenwerking legt een solide basis voor de toekomst en geeft AZ de ruimte om weer een stap te zetten in haar ambities".

Kansino behoort tot de eerste groep in Nederland die van de overheid een vergunning heeft verkregen voor online kansspelen. Klas Winberg, CEO van Play North, moederbedrijf van Kansino: "Een vergroting van de naamsbekendheid van Kansino zal consumenten helpen om in een veilige omgeving te spelen. AZ is een club vol talent op alle niveaus en een organisatie waar we trots op zijn om ons mee te associëren".

Eerder kondigde AZ al aan dat CTS Group als naamgever de nieuwe partner is geworden van de jeugdopleiding van de club. AZ hoopt in de komende tijd meer nieuwe partners te kunnen presenteren.