ALKMAAR - Aan de zegereeks van AZ lijkt vooralsnog geen einde te komen. Zaterdagavond won de ploeg van trainer/coach John van den Brom voor de zesde maal op rij in competitieverband en wederom zonder tegendoelpunt. VVV-Venlo werd in het AFAS-Stadion met 3-0 verslagen.

Net als in de voorgaande wedstrijden startte de thuisploeg voortvarend en gaf het de Limburgers het idee dat er weinig veel te halen in Alkmaar. Al in de zevende minuut profiteerde Guus Til van balverlies van de gasten door de bal in de korte hoek raak te schieten. Hetzelfde gebeurde halverwege de eerste helft. Opnieuw leverde VVV op slordige wijze de bal in en dat is op het moment dodelijk tegen de zeer efficiënt opererende thuisploeg. Idrissi stelde dan ook Calvin Stengs in staat om de 2-0 te maken.

In het vervolg hoefde AZ de wedstrijd alleen maar te controleren om na een uur voor een derde keer toe te slaan. Nu gebeurde dit vanuit een knappe aanval waarbij Adam Maher de aangever was en de in de basis terug gekeerde Mats Seuntjens de afmaker. Ondanks wat speldenprikjes van VVV kon keeper Marco Bizot vervolgens voor de zesde keer op rij de nul houden. Met de zege houdt AZ druk op de nummer drie in de stand, Feyenoord, dat zondag in actie komt bij FC Groningen.

AZ mag zich zelf gaan opmaken voor twee uitwedstrijden bij Willem II in Tilburg. Volgende week zondag in competitieverband en vier dagen later in de halve finale van de KNVB-beker.

AZ - VVV-Venlo 3-0 (2-0)
7. Til 1-0
21. Stengs 2-0
60. Seuntjens 3-0

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (74. Pantelis Hatzidiakos), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher (83. Marko Vejinovic); Calvin Stengs, Mats Seuntjens (74. Albert Gudmundsson), Oussama Idrissi.

Opstelling VVV-Venlo: Lars Unnerstall; Tristan Dekker, Nils Röseler, Danny Post, Moreno Rutten; Ralf Seuntjens, Evert Linthorst, Peter van Ooijen (75. Damian van Bruggen); Patrick Joosten, Peniel Mlapa, Jay-Roy Grot.