ALKMAAR - AZ heeft zich dinsdagavond weer een ware cupfighter getoond door PEC Zwolle met ruime cijfers opzij te zetten. De ploeg van trainer John van den Brom won zeer overtuigend met 5-0.

AZ had na een half uur al een 3-0 voorsprong genomen, maar vanzelf ging dat niet. PEC Zwolle kreeg namelijk in de openingsfase al een reuzekans toen keeper Bizot moest redden op een kopbal van Flemming en Thomas Lam vervolgens twee keer op de paal schoot. Vanaf toen was het echter AZ wat de klok sloeg. Oussama Idrissi opende de score met een fraai schot en even later kon hij opnieuw scoren na een assist van Seuntjes die vlak daarvoor een mooie stiftbal niet in het doel zag belanden. De ruststand werd bepaald door aanvoerder Guus Til na een zeer vlot lopende aanval. Nadat Lam ook nog de rode kaart zag voor het neerhalen van Seuntjens was het verzet van de Zwollenaren gebroken.

Na de rust ging AZ vrolijk verder en na een prachtige zaalvoetbalachtige aanval kon Seuntjes AZ's vierde maken en vlak hierop mocht ook Fredrik Midtsjø een duit in het zakje doen waarna de wedstrijd gecontroleerd werd uitgespeeld.

AZ - PEC Zwolle 5-0 (3-0)
10. Idrissi 1-0
18. Idrissi 2-0
26. Til 3-0
49. Seuntjens 4-0
50. Midtsjø 5-0

AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (46. Hatzidiakos), Koopmeiners, Wijndal; Midtsjo, Maher, Til (70. Gudmundsson); Stengs (60. Johnsen), Seuntjens, Idrissi

PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal; Bouy (46. Van den Berg), Dekker, Flemming; Namli, Van Duinen (67. Elbers), Van Crooij (71. Kaptein)