DEN HAAG - AZ heeft zaterdagavond een ruime en overtuigende zege behaald op Sparta. In Den Haag kwam de ploeg van trainer Arne Slot al vroeg op achterstand, maar deze was voor rust al omgezet in een een ruime voorsprong. Boadu en Idrissi scoorden in de eerste helft ieder tweemaal terwijl Koopmeiners vanaf de strafschopstip de eindstand op 5-1 bepaalde.

AZ keek al snel tegen een achterstand aan nadat men zelf een corner mocht nemen en de bal een aantal seconden later aan de andere kant in het net lag na een misverstand waarbij Svensson en Biozot betrokken waren en Harroui profiteerde. De achterstand was slechts van korte duur want bij de volgende corner wist Vlaar terug te leggen op Idrissi die gelijk kon maken. AZ nam vervolgens ruimer afstand met glansrollen voor Stengs en Boadu. Laatstgenoemde wist eerst een fraaie steekpass van Stengs op waarde te schatten om daarna raak te koppen uit een voorzet van zijn medeaanvaller. Nog voor de rust maakte ook Idrissi zijn tweede van de wedstrijd en was het duel feitelijk gespeeld.

Na de pauze vielen de doelpunten niet zo makkelijk. Met het oog op de eerste wedstrijd in de Europa League van komende donderdag speelde AZ het duel geconcentreerd uit. Sparta kreeg via invaller Veldwijk nog wel een tweetal mogelijkheden, maar kon Bizot niet verrassen. Een overtredeing op Midtsjø zorgde voor het slotakkoord toen Koopmeiners vanaf elf meter koelbloedig raak schoot.

AZ - Sparta 5-1 (4-1)
3. Harroui 0-1
4. Idrissi 1-1