ALKMAAR - AZ is het seizoen begonnen met een 5-0 overwinning op NAC Breda en heeft daarmee direct de koppositie gepakt. Voor ruim 14.000 toeschouwers scoorden Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos en Myron Boadu voor de rust. In de slotfase wisten Teun Koopmeiners en debutant Bjørn Johnsen de eindstand op 5-0 te bepalen.

AZ was van quitte af aan de betere ploeg en kreeg in de eerste twintig minuten al een drietal mogelijkheden. De ban werd gebroken door rechtsback Svensson die met zijn linker de bal binnen schoot. Nog geen vijf minuten later wist Hatziadiakos die score te verdubbelen met een halve volley. Nog voor de rust wist Boadu te profiteren van zwak uit verdedigen van keeper Birighitti en was de 3-0 een feit. Myron Boadu (17) werd daarmee direct de jongst scorende speler die ooit voor AZ in de Eredivisie wist te scoren.

Ook in de tweede helft bleef AZ dominant al duurde het nog lang voor de score verder opgevoerd werd. Met een schot van zo'n twintig meter haalde Koopmeiners uiteindelijk de trekker over, en in de slotfase wist de net ingevallen Johnsen een voorzet van Ouwejan te verzilveren.

AZ - NAC Breda 5-0 (3-0)
26. Svensson 1-0
30. Hatzidiakos 2-0
42. Boadu 3-0
79. Koopmeiners 4-0
86. Johnsen 5-0

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (81. Léon Bergsma), Pantelis Hatzidiakos, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø (76. Dorin Rotariu), Guus Til, Teun Koopmeiners; Mats Seuntjens, Myron Boadu (81. Bjørn Johnsen), Oussama Idrissi.

Opstelling NAC: Breda: Mark Birighitti; Fabian Sporkslede, Menno Koch, Karol Mets, Greg Leigh; Arno Verschueren, Mounir El Allouchi, Anouar Kali; Mikhail Rosheuvel, Mitchell Te Vrede (70. Jordan van der Gaag), Gervane Kastaneer (46. Luca Ilic).