ALKMAAR - Na twee weken zonder clubvoetbal mogen de supporters van AZ zich weer verheugen op een wedstrijd in de Eredivisie. NEC uit Nijmegen is zaterdagavond om 20:00 uur de tegenstander van AZ in een leeg AFAS Stadion.

De laatste wedstrijd die het elftal van Pascal Jansen speelde was op 7 november, toen er in de blessuretijd met 1-0 werd verloren op bezoek bij Feyenoord. NEC, dat getraind wordt door Rogier Meijer, speelde de laatste wedstrijd voor de interlandonderbreking met 1-1 gelijk tegen Heerenveen. De promovendus uit Nijmegen staat 7e en heeft 3 punten meer dan AZ, dat 11e staat, al heeft AZ een wedstrijd minder gespeeld. De laatste twee weken werden er door interlandvoetbal geen wedstrijden in de Eredivisie gespeeld.

Ondanks het feit dat NEC al drie competitiewedstrijden ongeslagen is en AZ twee van de drie meest recente eredivisieduels verloor, wordt er door de online bookmakers een overwinning van AZ verwacht. Sportweddenschappen afsluiten is sinds 1 oktober 2021 mogelijk bij een aantal goksites met een licentie van de kansspelautoriteit, zoals bij Betcity. De bonus Betcity, waar de sportweddenschappen website SportyTrader een uitgebreide review over heeft geschreven, is één van de manieren waarop Betcity sinds oktober 2021 nieuwe spelers aantrekt. Aan AZ de taak om de favorietenrol waar te maken aanstaande zaterdag.