EINDHOVEN - PSV mag zich na een 3-1 zege op AZ winterkampioen worden. Toch kostte het de Eindhovenaren nog enige moeite om de Alkmaarders van zich af te schudden want de ploeg van trainer John van den Brom speelde met name in de eerste helft uitstekend.

De Alkmaarders hadden hun zaakjes prima op orde en het thuispubliek in het Philips Stadion ergerde zich hoorbaar aan het spel van PSV. Na een kwartier werd die ergernis nog groter toen Mats Seuntjens doeltreffend uithaalde. Ook hierna bleef AZ gevaarlijk in de omschakeling en pas aan het eind van de eerste helft deed de thuisploeg zijn eerste doelpogingen. Trainer Van Bommel had toen inmiddels ingegrepen en Pereiro ingewisseld voor Sadilek. Met hem in de ploeg kwam PSV toc nog op gelijke hoogte toen Bizot een inzet van Lozano wist te keren, maar geen antwoord had op de rebound van Bergwijn.

Na de thee werd de thuisploeg vervolgens in het zadel geholpen door de warrig fluitende Pol van Boekel die in deze wedstrijd liefst negen gele kaarten nodig had. Hij zag een overtreding op Maher over het hoofd waarna PSV kon doorgaan en Michal Sadilek PSV op voorsprong kon schieten.Hierna ontstond er een open wedstrijd met kansen voor beide doelen en was Midtsjø het dichtst bij een treffer toen zijn schot op de lat uiteen spatte. Met nog een paar minuten op de klok trok PSV toch aan het langste eind toen Van Boekel een overtreding zag in een val van Dumfries en Lozano vanaf elf meter de eindstand op 3-1 kon bepalen. Invaller Johnsen raakte namens AZ in de slotfase nog wel de lat doch daar zou het bij blijven.

PSV - AZ 3-1 (1-1)
16. Seuntjens 0-1
40. Bergwijn 1-1
47. Sadilek 2-1
84. Lozano (pen.)

PSV: Jeroen Zoet, Denzel Dumfries, Nicolas Isimat-Mirin, Nick Viergever, Angeliño; Érick Gutiérrez (86. Donyell Malen), Jorrit Hendrix, Gastón Perreiro (28 Michal Sadilek), Hirving Lozano, Luuk de Jong, Steven Bergwijn (90. Cody Gakpo).

AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (78. Bjørn Johnsen), Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan (78. Owen Wijndal); Adam Maher, Guus Til, Fredrik Midtsjo; Calvin Stengs (85. Albert Gudmundsson), Mats Seuntjens, Oussama Idrissi.