BODO - AZ heeft op bezoek bij FK Bodo/Glimt in de achtste finales van de Conference League zeer schlemielig verloren.In een duel met weinig kansen kreeg de kampioen van Noorwegen een late strafschop cadeau: 2-1.


De thuisploeg had in het eerste half uur regelmatig de bal, maar kwam niet verder dan wat kleine kansen. Nadat AZ het heft iets meer in handen nam en Vangelis Pavlidis de paal raakte viel de goal aan de andere kant. Na een snelle uitval scoorde de vrijstaande Pellegrino uit een voorzet van Sampsted.

Na de rust hielden keeper Vindahl en Dani de Wit de Alkmaarders op de been door kansen van de thuisploeg te blokkeren. Na een misser van Espejord scoorde Zakaria Aboukhlal aan de andere kant wel na goed voorbereidend werk van Sugawara en voormalig Bodo-speler Evjen. Het duel leek op een puntendeling te eindigen, tot arbiter Dabanovic naar de stip wees na een overduidelijke sliding op de bal van Hatzidiakos. Solbakken pakte het cadeautje gretig uit waardoor AZ volgende week in het eigen AFAS-Stadion nog vol aan de bak moet.