ALKMAAR - AZ is opgeklommen naar een zevende plaats in de Eredivisie al kostte het zondagavond nog enige moeite om FC Emmen te verslaan. AZ kwam al vroeg op voorsprong, maar wist niet door te drukken zelfs niet nadat de gasten na een uur spelen met tien man kwamen te staan.


Het was Bruno Martins Indi die al in de elfde minuut zijn eerste officiële doelpunt voor de Alkmaarders maakte. Na een corner kwam de bal via vele omwegen voor de voeten van de verdediger die daar wel raad mee weet. Jesper Karlsson had even later die score kunnen verdubbelen, maar alleen voor keeper Wiedwald mikt hij naast. Na een half uur krijgt ook FC Emmen de eerste kans, maar keeper Marco Bizot wist de inzet van Laursen te pareren.

Ook na de rust is AZ de bovenliggende partij en krijgt het kansen via Gudmundsson en Karlsson, maar ook nu levert dat geen doelpunten op. Na een uur spelen komt FC Emmen met tien man te staan als Lucas Bernardou op de enkel van Svensson gaat staan en rood krijgt. Gek genoeg wordt het spel van AZ er daarna niet beter op en de ploeg ontsnapt zelfs als een inzet van Miguel Araujo nog net op de lijn gekeerd wordt door Koopmeiners. AZ lijkt op twee gedachten te hinken, doorgaan voor een tweede goal of het duel gecontroleerd uit te spelen, en dat komt het voetbal niet ten goede. Desondanks trekt de ploeg van Arne Slot de zege over de streep.

AZ - FC Emmen 1-0 (1-0)
11. Martins Indi 1-0