ALKMAAR - AZ heeft zaterdagavond de oefenwedstrijd tegen AS Monaco met 0-2 verloren. Een week na de knappe zege op OSC Lille (2-1) bleken de Monegasken in het AFAS-Stadion een stuk slagvaardiger.

In tegenstelling tot een week eerder was de openingsfase weinig verheffend. Het eerste echte gevaar leverde na twintig minuten voetbal dan ook direct een doelpunt op. Aleksandr Golovin werd knap vrijgespeeld en schoof de 0-1 achter doelman Marco Bizot. Namens AZ kreeg alleen Oussama Idrissi een mogelijkheid voor de rust, maar hij kreeg de bal niet langs doelman Lecomte.

Ook in de tweede helft wisten de Alkmaarders weinig gevaar te stichten. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd gooide Monaco de wedstrijd dan ook op slot. Bizot had nog wel een antwoord op het schot van Golovin, maar niet op de rebound van Wissam Ben Yedder.

Komende donderdag speelt AZ de volgende oefenwedstrijd als men Fortuna Sittard treft.