ALKMAAR - Onder tropische omstandigheden heeft AZ niet weten te scoren in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In het AFAS Stadion speelde de ploeg van trainer Arne Slot met 0-0 gelijk tegen het Zweedse BK Häcken.

AZ wist de Zweedse muur niet te slechten en moet dus volgende week een plaats in de derde voorronde van de Europa League afdwingen. AZ had in de hitte moeite om het spel te maken en verder dan een kansje voor Stengs, uit een voorzet van Wijndal kwam men niet in de eerste helft. De Alkmaarders kwamen zelfs goed weg toen Yasin namens de gasten de lat raakten.

Ook na de rust wist de thuisploeg het net niet te vinden al was Koopmeiners met een schot op de paal dichtbij en was er opnieuw een kans voor Stengs die keeper Abrahamsson trof.

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens (58. Yukinari Sugawara), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (77. Pantelis Hatzidiakos), Guus Til, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu, Albert Gudmundsson (58. Oussama Idrissi).