ALKMAAR - AZ heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finale van de KNVB-beker door VVV-Venlo met 2-0 te verslaan. In de tweede helft zorgden Mats Seuntjens en Oussama Idrissi voor de treffers. Calvin Stengs maakte in de slotfase zijn rentree na een jaar blessureleed en miste een strafschop.

Na een matige eerste helft waarin AZ wel een veldoverwicht had scoorde Seuntjens direct na de rust na goed voorbereidend werk van Guus Til. Het was vooral aan de uitstekende VVV-goalie Unnerstal te danken dat de score daarna niet hoger op liep. De keeper redde onder meer op pogingen van Midtsjø, Vlaar en Idrissi (2x).

Toch scoorde laatstgenoemde in de slotfase alsnog na een vloeiende combinatie met Midtsjø. Stengs kon vanaf elf meter de score nog verhogen maar het was opnieuw Unnerstal die redding bracht.

AZ - VVV Venlo 2-0 (1-0)
46. Seuntjens 1-0
87. Idrissi 2-0

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Ron Vlaar, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Albert Gudmundsson (82. Ricardo van Rhijn), Mats Seuntjens (85. Ferdy Druijf), Oussama Idrissi (89. Calvin Stengs).