TILBURG – AZ liet afgelopen zondag na om de derde plaats te veroveren van Feyenoord. De Alkmaarders hadden in 2019 alle wedstrijden nog gewonnen, maar aan die reeks kwam op bezoek bij Willem II een einde aan, 2-1.

Willem II ging in Tilburg voortvarend van start en verscheen al snel gevaarlijk voor het doel van Marco Bizot. Damil Dankerlui kopte over het doel terwijl Alexander Isak en Marios Vrousai doelman Bizot op hun pad vonden. Na twaalf minuten kwam de gastheer alsnog op voorsprong doordat Vrousai doel trof. Na een slimme loopactie van Dankerlui was het Daniel Crowley die de thuisploeg na een klein half uur op 2-0 bracht.

Vlak na de pauze leek Willem II het duel te beslissen, maar de inzet van spits Isak werd gekeerd door Bizot. Invaller Björn Johnsen had met een kopbal eveneens geen succes. Pas twaalf minuten voor tijd kon AZ via Guus Til de aansluitingstreffer maken, maar de nederlaag kon niet meer worden voorkomen.

Willem II – AZ: 2-1 (2-0)
13. 1-0 Marios Vrousai
29. 2-0 Daniel Crowley
78. 2-1 Guus Til

Willem II: Wellenreuther. Heerkens, Meissner, Peters, Palacios. Tapia (Saddiki/81), Crowley (Anita/68), Llonch. Dankerlui, Isak (Pavlidis/90+1), Vrousai.

AZ: Bizot. Van Rhijn (Johnsen/58), Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan. Midtsjø, Til, Maher. Stengs, Seuntjens, Idrissi.