ALKMAAR - Hedenavond speelt AZ zijn eerste officiële wedstrijd in eigen huis en moet daarin vol aan de bak na de 2-0 nederlaag die het vorige week leed in Kazachstan. Om de derde voorronde van de Europa League te bereiken heeft de ploeg van trainer/coach John van den Brom vanavond vanaf 20.45 uur dus wat goed te maken tegen FC Kairat.

Ondanks de matige vertoning in Alma Ata bleek Van den Brom tijdens het perspraatje op woensdag nog vol vertrouwen op een goede afloop. 'Absoluut. Anders kunnen we beter thuisblijven. Dat is gebaseerd op het feit dat we beter kunnen en dat ook al vaak hebben laten zien.'

De oefenmeester kan in ieder geval weer beschikken over Teun Koopmeiners die terug komt van een blessure en ook zal spelen. Van de nieuwe spelers is Dorin Rotariu inmiddels speelgerechtigd, maar dat geldt nog niet voor spits Björn Johnsen die vorige week werd overgenomen van ADO Den Haag.

Mocht AZ de 2-0 achterstand vanavond ongedaan weten te maken dan treft het in de volgende ronde het Tsjechische Sigma Olomouc.
De wedstrijd AZ - FC Kairat begint vanavond om 20.45 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar.