ALMELO - AZ is in de Eredivisie tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. De ploeg van trainer John van den Brom kende een bliksemstart toen Myron Boadu al binnen drie minuten de score wist te openen.

Thuisploeg Heracles Almelo raakte echter niet onder de indruk en won in een spannende duel met 3-2.Na de vroege voorsprong had AZ met name moeite met de van Telstar overgekomen aanvaller Mohammed Osman die een ware plaag bleek voor de Alkmaarse defensie. Hij was het ook die na 21 minuten van grote afstand de gelijkmaker wist te produceren. Later in de eerste helft moest AZ-goalie Bizot nog tweemaal redding brengen op pogingen van Osman.

Waar AZ in de eerste helft nog gespaard werd ging het in de tweede helft mis. Pal nadat Boadu een kans op de 2-1 had gemist wist Kristoffer Peterson vanuit een corner wel raak te schieten.En het werd nog erger toen Lerin Duarte later afvuurde waarbij Bizot er niet lekker uit zag. Invaller Björn Johnsen bracht vlak voor tijd de spanning nog even terug met een mooi schot uit de draai, maar meer zat er niet in.

Heracles Almelo - AZ 3-2 (1-1)