ALKMAAR - Heracles Almelo heeft AZ verrassend het eerste puntenverlies bezorgd. De promovendus kwam er in het Alkmaarse AFAS-Stadion in de eerste helft niet aan te pas, maar wist uiteindelijk toch met 1-1 gelijk te spelen.


AZ was vanaf de eerste minuut de betere ploeg en opende na een klein kwartier de score via topscorer Pavlidis, die eenvoudig kon intikken op aangeven van Sugawara. Voor Pavlidis betekende dit een record, want hij is de eerste AZ-speler die in de eerste zes wedstrijden van de competitie wist te scoren. Het leek daarna een kwestie van tijd tot de volgende goal zou vallen, maar Van Brederode,Lahdo en Pavlidis kregen de bal er niet in.

Nadat ook De Wit na de pauze een goede kans op een treffer miste, tikte Ouahim plots de 1-1 binnen op aangeven van Bakboord en lukte er ineens een stuk minder bij AZ. Het tempo was te laag en de creativiteit ontbrak in het vervolg bij de thuisploeg. Desondanks kreeg men via Pavlidis en Sugawara alsnog kansen op de winnende goal, maar Heracles hield stand. Door het gelijke spel is PSV nu alleen koploper in de Eredivisie.

AZ - Heracles Almelo 1-1 (1-0)

13. Pavlidis 1-0
53. Ouahim 1-1