DEN HAAG - AZ is er zondagmiddag niet in geslaagd om de koppositie te heroveren. De ploeg van trainer Arne Slot hield in de "thuiswedstrijd" tegen FC Groningen weliswaar weer de nul, maar scoorde zelf ook niet. Ajax staat nu met een beter doelsaldo net boven AZ.

Inclusief de vier Europese wedstrijden die men dit seizoen speelde hield AZ alweer voor de zevende keer de nul. Tegen FC Groningen kon men het spel niet maken in de eerste helft. De Groningers kregen mogelijkheden via Sierhuis en Hristic en aan de andere kant was het Idrissi die hoog over schoot.

In de tweede helft was het niet veel beter in Den Haag en als er al iets goed was bij beide teams dan was het vooral het verdedigen want de ploegen gaven nauwelijks iets weg. de kansen waren dan ook op één hand te tellen en de puntendeling terecht.

AZ - FC Groningen (0-0)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø, Clasie (63. Kramer), Ouwejan (77. Sugawara); Stengs, Boadu, Idrissi.

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Itakura, van Hintum, Absalem; Matusiwa, Lundqvist (71. Warmerdam), Hrustic, Gudmundsson (65. El Hankouri); Sierhuis (82. Benschop), Schrek.