RIJEKA - AZ zal na de winterstop niet meer in de Europa League in actie komen na een 2-1 nederlaag bij HNK Rijeka. De Alkmaarse club kwam kort na rust op achterstand, maar binnen een paar minuten had Owen Wijndal de stand gelijk getrokken. AZ mocht lang hopen dat dit genoeg was voor overwintering, maar in blessuretijd wist eerst Real Sociedad tegen te scoren bij Napoli (1-1) en kregen de Alkmaarders zelf ook nog een treffer om de oren.

Na 45 minuten was het nog 0-0 en dat mocht de ploeg van Pascal Jansen zichzelf verwijten want het kreeg een aantal goede mogelijkheden. Myron Boadu kon al in de openingsfase vrij inkoppen, maar zag keeper Nevistic redden. Kort daarna raakte AZ verdediger Bruno Martins Indi kwijt die een schoen tegen zijn hoofd kreeg en werd vervangen door Timo Letschert. In de slotfase van de eerste helft, kort nadat een treffer van de thuisploeg wegens buitenspel werd afgekeurd, krijgen ook Karlsson en Sugawara nog kansen, maar ging men zonder doelpunten aan de thee.

Waar AZ slordig met de kansen omging wist Rijeka direct na rust wel toe te slaan toen Menalo de bal door de benen van keeper Bizot schoot. Direct hierop wist Albert Gudmundsson op wonderbaarlijke wijze voor een vrij doel te missen, maar gelukkig was het twee minuten later wel raak toen Wijndal doeltreffend uithaalde. De spanning nam hierna toe, zeker toen de warrig fluitende Russische arbiter tien minuten voor tijd rood gaf aan Karlsson na een overtreding. De druk werd groter en kort nadat bekend werd dat de Spanjaarden in Napoli gelijk maakte werd het leed nog groter toen ook Rijeka scoorde waardoor AZ een hectische week in mineur afsloot.

HNK Rijeka - AZ 2-1 (0-0)
51. Menalo 1-0
57. Wijndal 1-1
90+3 Tomecak 2-1