ALKMAAR - Cambuur Leeuwarden is zondagmiddag de volgende tegenstander van AZ. De Alkmaarders speelden donderdagavond nog tegen het Tsjechische Jablonec, een wedstrijd die met 1-0 gewonnen werd. De mannen van Pascal Jansen kunnen in Leeuwarden hun derde overwinning op rij pakken en daarmee de weg naar boven inzetten.

Het veldspel van AZ was donderdag niet om naar huis te schrijven, met name in de eerste helft, maar de Alkmaarders zullen tevreden zijn dat de overwinning over de streep werd getrokken en dat het bovenaan staat in poule D van de Conference League. Albert Gudmundsson maakte aan het begin van de tweede helft de enige goal van de wedstrijd. Vorig weekend won AZ nog overtuigend met 5-0 van Go Ahead Eagles. AZ zal die winnende reeks willen doortrekken, om zich verder omhoog te werken na de slechte seizoensstart.

Cambuur kent sterke seizoensstart, ondanks uitglijder tegen Ajax
In de vorm van Cambuur Leeuwarden treft AZ echter één van de revelaties van het seizoen. Daar waar AZ momenteel op de 12e plek staat met slechts 6 punten uit 6 duels, staat het Cambuur van trainer Henk de Jong op de 7e plaats met maar liefst 12 punten uit 7 wedstrijden. Een erg knappe prestatie van de club uit Friesland, dat vorig seizoen glansrijk kampioen werd in de Keuken Kampioen Divisie. Cambuur won afgelopen zondag nog met maar liefst 0-4 van Sparta Rotterdam en ook de wedstrijd daarvoor werd er met 2-1 gewonnen van Heracles Almelo. Dat Cambuur ook kan verliezen bewees Ajax twee weken geleden echter, toen het met maar liefst 9-0 over de ploeg van Henk de Jong heenliep.

Wet kansspelen op afstand vandaag actief, ook AZ sloot sponsordeal met bookmaker
Nu de wet kansspelen op afstand per 1 oktober in werking is getreden, zullen in de nabije toekomst naast TOTO meerdere bookmakers sportweddenschappen op wedstrijden in de Eredivisie aanbieden, zoals op duels van AZ Alkmaar. In de lijst van beste sportweddenschappen websites, die is opgesteld en constant zal worden bijgewerkt door SportyTrader, worden de legale bookmakers in Nederland vergeleken en worden diverse facetten als de website, de odds en de klantenservice beoordeeld. AZ sloot enige tijd geleden al een sponsordeal met Unibet, een aanbieder van sportweddenschappen die momenteel nog geen licentie van de Kansspelautoriteit heeft gekregen in Nederland.