ALKMAAR - Volstrekt onnodig heeft AZ op bezoek bij VVV-Venlo twee dure punten laten liggen. AZ stond na een kwartier al op een 0-2 voorsprong en leek de wedstrijd onder controle te hebben. VVV deed nog voor de rust wat terug en pikte in de absolute slotfase alsnog een punt door een treffer van Patrick Joosten.

De Alkmaarders kwamen al vlot aan de leiding door een benutte strafschop van Teun Koopmeiners na een overtreding van Promes, en via een knappe individuele actie van Oussama Idrissi werd die voorsprong verdubbeld. Na balverlies van Midtsjo was het na een half uur Peniel Mlapa die namens VVV de aansluiting vond.

Ook na de pauze behield AZ de controle al waren de kansen schaars. Na een terechte rode kaart in de slotfase voor Van Ooijen leek de zege veilig, maar daar dacht invaller Patrick Joosten in blessuretijd anders over en schoot de gelijkmaker achter Bizot.

VVV-Venlo - AZ 2-2 (1-2)
7. Koopmeiners (pen.) 0-1
14. Idrissi 0-2