ALKMAAR – In eigen huis is AZ er niet in geslaagd om een tik uit te delen aan directe concurrent Vitesse. Afgelopen zondagmiddag eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel, 0-0.

De strijd tussen de twee teams die dit seizoen azen op de titel best of the rest was voor rust een weinig enerverend duel. Met aan beiden kanten één echt gevaarlijke aanval vielen er weinig kansen te noteren in het duel dat voornamelijk op het middenveld werd afgewerkt. Waar AZ in de eerste twee competitieduels negen keer tot scoren kwam en zeker in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda het publiek vermaakte met aanvallend voetbal wist het nu niet te imponeren.

Wat wel overeen kwam met de eerste thuiswedstrijd van de competitie was het feit dat AZ tot het einde bleef knokken voor een doelpunt, al was dat ditmaal zonder succes. Met kopballen van Vlaar en invaller Johnsen, en een inzet van Til was de gastheer enkele keren dichtbij, terwijl Bizot alert reageerde toen Linssen er gevaarlijk uit kwam.

Uiteindelijk bleven AZ en Vitesse steken op 0-0, waardoor het eerste puntverlies van de ploeg van trainer/coach John van den Brom een feit is. Volgende week gaat de ploeg in Almelo op bezoek bij Heracles.

AZ – Vitesse 0-0 (0-0)

AZ: Bizot. Svensson, Hatzidiakos, Vlaar, Ouwejan (Rotariu/84). Midtsjø, Til, Koopmeiners. Seuntjens (Gudmundsson/74), Boadu (Johnsen/65), Idrissi.

Vitesse: Eduardo. Karavaev, Van der Werff, Clarke-Salter, Buttner. Serero, Bero (Ödegaard/75), Foor. Beerens (Van Bergen/66), Matavz (Darfalou/79), Linssen.