ALKMAAR - Trainer Pascal Jansen is woensdag ontslagen bij AZ. De 50-jarige trainer/coach had de Alkmaarse ploeg sinds december 2020 onder zijn hoede, als opvolger van Arne Slot, en haalde vorig seizoen de halve finales van de Conference League.


AZ staat momenteel vierde en bereikte dinsdag maar net de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi, de amateurs van Quick Boys werden pas na strafschoppen geklopt. AZ strandde in de Conference League al in de groepsfase.

Pascal Jansen is met 162 officiële duels na Kessler,Van Gaal en Van den Brom de langstzittende trainer van AZ geweest. Assistent Maarten Martens maakt het seizoen af als hoofdtrainer. De Belg was de afgelopen twee seizoenen trainer van Jong AZ en speelde zelf vele jaren voor de Alkmaarders.

Op de website van AZ laat Directeur Voetbalzaken Max Huiberts weten: “Gedurende het seizoen hebben we meerdere momenten waarop we als directie en hoofdtrainer de zaken doornemen en uiteindelijk hebben we besloten om uit elkaar te gaan. Ondanks het lastige en ingrijpende besluit zijn we Pascal dankbaar voor wat hij de afgelopen ruim vijf jaar voor de club heeft betekend. We wensen hem dan ook veel succes in zijn verdere carrière.”