ALKMAAR – In een sfeervol AFAS Stadion is de topper tussen AZ en Feyenoord in een gelijkspel geëindigd. Na een vliegende start en een ernstige blessure voor Myron Boadu kwamen de Rotterdammers nog voor rust op gelijke hoogte. Dat bleek ook de eindstand, 1-1.

Tegen Feyenoord koos trainer/coach ervoor om Teun Koopmeiners in het centrum van de verdediging neer te zetten, terwijl Jonas Svensson als middenvelder begon en Albert Gudmundsson zijn basisdebuut maakte bij AZ.

Voortvarend
De vorige twee duels tussen AZ en Feyenoord eindigde beiden in 0-4. Afgelopen zondagmiddag kwam AZ stukken beter voor de dag. In eigen huis begon het voortvarend tegen de ploeg van trainer/coach Giovanni van Bronckhorst. Na vier minuten was het Albert Gudmundsson die zijn basisdebuut opluisterde met een doelpunt. De IJslander bekroonde de sterke start door de bal uit een voorzet van Myron Boadu binnen te schuiven. Ook na de 1-0 bleef AZ opzoek naar doelpunten, maar slaagde er niet in om rianter aan de leiding te komen.

Boadu
Vijf minuten voor rust trok Feyenoord, dat op dat moment het initiatief had, de stand weer gelijk. Het was oud AZ speler Steven Berghuis die Marco Bizot passeerde. Even daarvoor kreeg AZ een flinke domper te verwerken. Spits Myron Boadu, die een sterke seizoensstart kende, raakte in een duel met Eric Botteghin zwaar geblesseerd. De jongeling moest er per brancard vanaf en na afloop werd duidelijk dat Boadu naar alle waarschijnlijkheid langdurig uit de roulatie zal zijn.

Gelijkwaardig
In het tweede bedrijf kregen beide teams kansen om de zege naar zich toe te trekken, maar het leverde geen doelpunten op. Bij AZ vervulde Marco Bizot een belangrijke rol. Nadat de doelman in de eerste helft een kopbal van Tonny Vilhena keerde hield hij na rust een poging van Botteghin uit zijn doel.

Een applaus kwam er in de 65e minuut toen Adam Maher binnen de lijnen kwam. Afgelopen week keerde de middenvelder terug bij AZ en tegen Feyenoord maakte hij voor het eerst zijn opwachting. Ook met Maher op het veld kon er geen verandering in de score worden gebracht.

AZ – Feyenoord 1-1 (1-1)
5. 1-0 Albert Gudmundsson
40. 1-1 Steven Berghuis

AZ: Bizot. Van Rhijn, Hatzidiakos (Maher/65), Koopmeiners, Ouwejan. Svensson, Midtsjø, Gudmundsson, Til. Boadu (Johnsen/34), Idrissi (Seuntjens/81).

Feyenoord: Bijlow. St. Juste, Botteghin, Van der Heijden, Malacia. Clasie, Toornstra, Vilhena. Berghuis, Van Persie (Jörgensen/85), Larsson (Sinisterra/74).