ALKMAAR - Na de 0-1 overwinning op CFR Cluj in Roemenië (doelpunt Karlsson) twee weken geleden gaat AZ ditmaal op herhaling tegen CFR Cluj in het eigen AFAS Stadion. De tegenstander uit Roemenië bleek op 21 oktober geen eenvoudig te bespelen tegenstander te zijn, ondanks dat Cluj op de laatste plaats in groep D van de Conference League bivakkeert.


AZ verloor nog niet in de groepsfase van de Conference League. Pascal Jansen en zijn mannen behaalden tot dusver 7 punten uit 3 gespeelde wedstrijden. De uitslagen die AZ neerzette (2-2 tegen Randers uit Denemarken, 1-0 tegen Jablonec uit Tsjechië en 0-1 tegen Cluj uit Roemenië), illustreren echter dat AZ niet zomaar over tegenstanders heen loopt.

Als we de bookmakers moeten geloven, is de kans op een overwinning van AZ groot. Bet365, een nieuwe goksite in Nederland die een Bet365 bonus oplopend tot €100 aanbiedt voor nieuwe spelers die zich registreren, verwacht dat AZ aan het langste eind gaat trekken en schat de kans hoog in dat beide ploegen een doelpunt gaan maken.

De ploeg uit Alkmaar moet echter waken voor onderschatting. FC Cluj staat stijf bovenaan in de Roemeense voetbalcompetitie. Ondanks dat het pas 1 punt haalde in Europa, liet het in de voorbije wedstrijden zien weinig onder te doen voor de Europese tegenstanders (1-0 verlies tegen Jablonec, 1-1 tegen Randers, 0-1 verlies tegen AZ). Wanneer AZ wint van Cluj en Randers verliest van Jablonec, dan plaatst de ploeg van Pascal Jansen zich voor de volgende ronde van de Conference League.