ALKMAAR - AZ heeft zaterdagavond niet al te veel moeite gehad met degradatiekandidaat ADO Den Haag. In het AFAS-Stadion won de ploeg van trainer/coach Arne Slot met 4-0 om zo de druk op medekoploper Ajax weer op te voeren.

In feite zat AZ binnen twintig minuten al op rozen nadat scheidsrechter Higler al snel een overtreding van Laurens De Bock op Dani de Wit met een strafschop bestrafte die feilloos werd binnen geschoten door aanvoerder Teun Koopmeiners. Een paar minuten later werd Owen Wijndal in stelling gebracht door Oussama Idrissi en met een hard schot was het 2-0. Die score had voor de rust zomaar hoger kunnen uitvallen, maar een kans van Calvin Stengs werd gekeerd door keeper Luuk Koopmans, Dani de Wit trof de lat en een inzet van Myron Boadu werd op de lijn gekeerd door Tom Beugelsdijk.

ADO Den Haag kon daar aanvallend nauwelijks iets tegenover stellen al kreeg het vlak na rust een reuzekans toen Cryscencio Summerville zomaar oog in oog met Marco Bizot kwam, maar naast het doel mikte. Uiteindelijk duurde het tot de slotfase dat AZ de wedstrijd in het slot gooide. Koopmeiners maakte zijn tweede van de avond door een vrije trap achter Koopmans in de hoek te plaatsen en invaller Ferdy Druijf reageerde alert op een rebound om de eindstand op 4-0 te bepalen.

AZ - ADO Den Haag 4-0 (2-0)
13. Koopmeiners (pen.) 1-0
19. Wijndal 2-0
84. Koopmeiners 3-0
89. Druijf 4-0