ALKMAAR - Door een akkoord te bereiken met bouwbedrijf BAM hoopt AZ binnen afzienbare tijd aan de herstelwerkzaamheden van het dak van het AFAS-Stadion te kunnen beginnen. Het dak boven de Molenaartribune stortte in augustus 2019 in na een zware storm.


Men is inmiddels begonnen aan de voorbereidende werkzaamheden. Op AZ.nl laat algemeen directeur Robert Eenhoorn weten: "Dit akkoord betekent dat de plannen voor het nieuwe dak ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden. Als club zetten we hiermee, ondanks de zware tijd waar we met elkaar in zitten, weer een stap vooruit door onze fans een veilig, comfortabel en innovatief stadion te bieden."

Het nieuwe dak zou aan de voorkant vier meter langer worden wat meer comfort zou bieden bij regenachtig weer. De werkzaamheden zullen binnenkort gestart worden en ook nog plaatsvinden gedurende de eerste helft van het nieuwe seizoen. Bij wedstrijden zal er voor tijdelijke voorzieningen worden gezorgd mocht dat nodig zijn.

Op dit moment is vanwege de coronacrisis namelijk nog niet duidelijk of men na 1 september publiek mag toelaten in het stadion.