RIYADH - Maandagavond 15 april hadden Jonas Moerbeek, Lotte Dammroff en Talitha Sluman bijna de vlucht met KLM gemist van Riyadh in Saoedi Arabië naar Nederland omdat de transfe bus hun veel te laat ophaalde van het hotel. Gelukkig had de KLM-vlucht zelf ook vertraging zodat ze nog net het vliegtuig hebben gehaald. Dinsdagochtend laat landen de floretschermers pas op Schiphol en was het Jeugd WK in Saoedi-Arabië voor de schermers van HollandSchermen voorbij.


Op de eerste schermdag 12 april zaten Lotte en Talitha in het U20 junioren individueel toernooi. Talitha won in de poule maar één wedstrijd van de vijf en had te weinig punten gehaald om door te gaan naar de eliminaties. Lotte won in de poule 4 van de 6 wedstrijden en ging door naar de eliminatie T128 die ze verloor van een Franse. In de einduitslag Dames Junioren werd Lotte Dammroff 70e en Talitha Sluman 111e (van de 145 deelnemers).

De volgende dag 13 april schermde Jonas Moerbeek in zijn eigen heren U17 individueel Cadet categorie. Hij won in de poule ook maar één wedstrijd van de vijfde en had te weinig punten gehaald om door te gaan naar de eliminaties. Jonas Moerbeek werd zo 104e van de 131 deelnemers.

Lotte Dammroff en Talitha Sluman schermden in de dames U17 individueel Cadetten categorie. Beide dames wonnen 3 van de 6 wedstrijden. De eerste eliminatie wedstrijd wonnen beide dames maar ook verloren ze beide in de 2

de

eliminatie wedstrijd (T64). Beide dames waren teleurgesteld. Het leverde een 50e plaats op voor Lotte Dammroff en 59e positie voor Talitha Sluman (van de 105).

Tijdens de derde wedstrijddag zaten Lotte en Talitha in het U20 Junioren team equipe. Die moesten meteen tegen de zeer sterke Hongaarse team die ze dan ook verloren, waardoor men 27e werd van de 30 deelnemers

In deze Jeugd WK hebben de HollandSchermen schermers weer veel ervaring opgedaan. Dit keer was het ook iets spannender dan normaal omdat het evenement in Saoedi Arabië werd gehouden. De schermers zullen deze ervaringen volgend jaar weer meenemen.

Bij TeamNL waren coach Pascal Kenter van Schermschool Tréville uit Amstelveen en bondscoach Andrea Borella uit Italië mee voor de begeleiding in Riyadh.

Al jaren gaan er schermers vanuit HollandSchermen naar het Jeugd EK en Jeugd WK. Ondersteuning vanuit het Regionaal Talenten Centrum van de gemeente Alkmaar is een belangrijke impuls voor het opleiden van topsporters. De schermers worden onder andere financieel ondersteund door SolidNature. HollandSchermen geeft trainingen in Alkmaar en in Heemstede.

www.hollandschermen.nl