ALKMAAR - De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren in de Kerstvakantie diverse activiteiten voor de jeugd en jongeren in Alkmaar. Op het programma staan onder andere een voetbal battle, steptoernooi, bubbelvoetbal, leven stratego, een sportinstuif en een speciaal programma voor jongeren 'games meets sports'. Het complete aanbod staat op www.alkmaaractief.nl, via deze site kunnen de kinderen zich ook aanmelden.

Op 27 december kan iedereen van 10 t/m 15 jaar meedoen aan een voetbal battle in sporthal Oosterven (in de Rijp) woensdag 28 december staat er een steptoernooi in skatepark STRAAT op het programma (Marconistraat, 10 t/m 17 jaar, € 5,-). Kinderen van 8 t/m 16 jaar kunnen 30 december gratis meedoen aan een 'bubbelvoetbal' activiteit en op 2 januari spellen kinderen van de basisschoolleeftijd Levend Stratego in Park Oosterhout. De sportinstuiven zijn er voor de allerkleinsten tot 5 jaar (dreumesinstuif in De Meent, 6 januari, € 5,-) en voor de oudere kinderen tot 12 jaar (sportinstuif 4 januari, gratis in de gymzaal aan de Percivalstraat). Jongeren van 12 t/m 17 jaar kunnen 29 december meedoen aan de 'Games Meets Sports' activiteit in sportcomplex Hoornse Vaart met o.a. lasergamen, FIFA, zaalvoetbal, TikTok en JustDance.

Voor alle activiteiten geldt dat je je van te voren dient in te schrijven, dit kan via www.alkmaaractief.nl. Op deze site staan ook de exacte aanvangstijden per leeftijdscategorie. Bovendien vind je hier het aanbod aan open lessen en proeflessen van Alkmaarse sportaanbieders, waar je ook in de kerstvakantie (vaak gratis) aan mee kan doen.