ALKMAAR - Ashwan Joemrati (18), schermer bij HollandSchermen uit Alkmaar, gaat naar het JWK in Caïro. Dit toernooi vindt van 3 tot en met 11 april plaats in een covid vrije ‘bubbel’. Ashwan zal in de categorie Junioren (U20) individueel op 6 april uitkomen, en met equipe op 8 april op floret. In totaal nemen veertien schermers op degen, floret en sabel deel aan het JWK.

Ashwan behoort al jaren tot de Nederlandse jeugdschermtalenten. Zo behaalde hij goud op het NJK 2019 en zilver op Sista USC 2019 in Amsterdam in de categorie cadetten. In 2020 behaalde hij met het junioren equipe de 10e plaats op de Coupe du Monde in Leszno, Polen. Ashwan: “Ik ben zeer trots dat ik geselecteerd ben voor het JWK 2021. Door corona kon ik in 2020 weinig schermtrainingen doen en waren er weinig wedstrijden. Maar ik ben niet stil blijven staan. Ik heb veel thuis gesport en zo mijn conditie en kracht op peil gehouden. Tijdens het JWK zal ik laten zien wat ik de afgelopen jaren heb geleerd. En ik doe weer ervaring op die ik mee kan nemen naar volgende toernooien.“ Ashwan Joemrati wordt bij zijn deelname aan het JWK mede gesponsord door SolidNature uit Aalsmeer.

Ashwan schermt bij trainer Jeroen Divendal hoofdtrainer RTC schermen KNAS NW-Nederland, bij HollandSchermen Alkmaar en bij TeamNL in Amsterdam. HollandSchermen is gevestigd in De Meent Bauerfeind in Alkmaar, in Heemstede en Heemskerk. Meer informatie www.hollandschermen.nl.