ALKMAAR - De Alkmaarse roeivereniging organiseert deze zomer van woensdag 12 t/m vrijdag 14 augustus een roeikamp voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar uit Alkmaar en omliggende gemeenten. 3 dagen vol sportiviteit en lol in en om het water, waarin de jongeren leren roeien door de jeugdleden van ARZV Roei.

De Alkmaarse vereniging biedt jongeren de kans om de zomervakantie sportief af te sluiten door ze kennis te laten maken met de roeisport. De jongeren leren het van hun eigen leeftijdsgenoten. Ruim 10 ervaren jeugdroeiers van de club staan klaar om de deelnemers in deze 3 dagen te leren roeien. Zij worden geholpen door een aantal jeugdcoaches van de ARZV.

Meer dan roeien
Het zomerroeikamp is meer dan alleen roeien. Er is ook volop ruimte in het programma gemaakt om elkaar te leren kennen en voor gezelligheid, zowel op het water als aan de kant. De eerste dag staat in het teken van kennis maken; met elkaar en met het roeien. Uiteraard gaan de jongeren ook het water op en worden de eerste roeihalen gemaakt. Bij mooi weer wordt er ook gezwommen en op donderdagavond is er een barbecue.

Feestelijke afsluiting
Het roeikamp wordt afgesloten met mini-wedstrijdjes waarbij de deelnemers kunnen laten zien wat ze allemaal hebben geleerd. Daarna gaan de nieuwbakken roeiers samen met de ervaren jeugdroeiers in verschillende boten en zetten ze koers richting de Alkmaarse binnenstad voor een rondje door de grachten. Uiteraard met een tussenstop langs de Mient voor een welverdiend ijsje. Terug op de vereniging is er voor iedereen een leuk aandenken. En heeft iedereen er een aantal nieuwe vrienden bij!

Nieuwe mogelijkheden
Voorzitter én jeugdcoach Koen Elbers kijkt al uit naar het zomerroeikamp: “Het is voor het eerst dat ARZV Roei zo’n soort roeikamp organiseert. In deze tijd ga je toch op zoek naar nieuwe mogelijkheden om jongeren kennis te kunnen laten maken met het roeien. Normaal doen we dat in het voorjaar, maar dat kon dit jaar niet. Ik weet zeker dat we met dit kamp een leuke manier hebben gevonden om de zomervakantie mee af te sluiten.”

Meedoen
De kosten voor het kamp zijn maar 45 euro. Dat is inclusief de lunch, barbecue en gebruik van het materiaal. Deelnemers die na het roeikamp besluiten om lid te worden, krijgen 45 euro korting op het lidmaatschap. Inschrijven kan door voor 9 augustus een mail te sturen aan jeugdroeien@arzv.nl, met daarin naam, telefoonnummer en leeftijd. Meer informatie is te vinden op de website van ARZV Roei: roei.arzv.nl.