ALKMAAR - ARZV Roei organiseert aanstaande zondag 23 april voor de 38ste keer de AA Race, een landelijke roeiwedstrijd. Dit jaar een uniek hoog aantal deelnemers, verdeeld over 110 boten!


Uit het hele land komen teams naar Alkmaar om op het water de strijd met elkaar aan te gaan. De wedstrijd van 4 kilometer wordt geroeid op het Alkmaar Kolhorn Kanaal. De start is bij de Broekhornerburg in Langedijk. De finish is bij de Nollenburg in Alkmaar. Vanaf daar is het 500 meter roeien naar de locatie van ARZV Roei aan de Beverdam (gelegen aan de Hoornse Vaart).

De wedstrijd is verdeeld in 3 heats. In de ochtend wordt de eerste heat gevaren. Aan het begin van de middag is het de beurt aan de junioren (15 t/m 18 jaar). Het tweede deel van de middag gaan de laatste roeiers het water op voor de laatste heat. Iedere vereniging neemt hun eigen boten mee. De boten worden door de roeiers in elkaar gezet en wedstrijd-klaar gemaakt op het parkeerterrein bij de vereniging.

De AA Race wint nog steeds aan populariteit onder roeiers uit het hele land. Door de gastvrije ontvangst door ARZV Roei, de goede sfeer en een interessant parcours met voldoende tegenstand komen roeiers graag naar Alkmaar. Net als voor de Corona periode is er aan het einde van de dag live muziek op het terrein van ARZV Roei. Na de wedstrijd wordt er gegeten met elkaar om de dag op een leuke manier af te sluiten.

Bath

Net als de voorgaande jaren ontvangt ARZV Roei ook dit jaar een grote groep roeiers uit het Engelse Bath. Al meer dan dertig jaar is er een hechte vriendschap tussen ARZV Roei en de Minerva Rowing Club. In het voorjaar komen de Engelsen naar Alkmaar om mee te doen met de AA Race. In het najaar gaan de Alkmaarse roeiers naar Bath voor een tegenbezoek.

Programma

Het programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

08.45 Aankomst roeiers

11.00 Start 1e heat volwassenen

13.00 Prijsuitreiking 1e heat volwassenen

13.45 Start jeugdheat

14.00 Start 2e heat volwassenen

16.00 Prijsuitreiking jeugdheat en 2e heat volwassenen

Voor meer informatie over de AA Race kunt u terecht op https://roei.arzv.nl/aa