ALKMAAR - Alkmaar Sport introduceert voor de tweede keer dit seizoen een nieuw spel in zwembad Hoornse Vaart. Na de innovatieve Bucketgame is nu ook de glijbaan voorzien van een interactief spel met verlichte touchpoints. Bovendien worden de snelheid, de hoogste score en de hoeveelheid aangeraakte touchpoints bij de finish vermeld. Het spel ontving direct op de openingsdag veel positieve reacties.

Dat Alkmaar Sport recreatief zwemmen een warm hart toe draagt was al lange tijd duidelijk. En opnieuw weet zij te verrassen. Dit keer met Aquasmash, een interactief spel in de waterglijbaan. Deze toevoeging aan de glijbaan is zondag 2 april feestelijk geopend en door vele enthousiaste zwemmers direct geprobeerd.

Bij de start van de glijbaan kiezen zwemmers op een touchscreen uit verschillende thema’s. Vervolgens worden zij tijdens de glijbaanrit verrast met bijbehorende licht- en geluidseffecten. Daarnaast zijn diverse interactieve verlichte componenten aangebracht. Door deze touchpoints zo snel mogelijk aan te raken worden punten verdiend. Aan het einde van de glijbaanrit hangt een camera die een foto maakt van deze unieke glijbaanervaring die bezoekers naar zichzelf kunnen mailen.

Het nieuwe spel ontving tijdens de openingsdag lovende reacties. “Super gaaf!”, “Wat leuk dat dit gratis is!” en “Ik ga nóg een keer, kijken of ik mijn score kan verbeteren”, zijn reacties van bezoekers.

Meer informatie

Aquasmash kan gratis worden gespeeld tijdens de openingsuren van het golfslagbad. Deze zijn te vinden op de website www.hoornsevaart.nl.