ALKMAAR - Ook dit jaar zal de gemeente Alkmaar haar Sportkampioenen in het zonnetje zetten tijdens het Alkmaarse Sportkampioenen huldiging op vrijdag 13 december bij Podium Victorie. Tot 1 november is het nog mogelijk om sporters aan te melden in de categorie sportman/-vrouw, sportploeg, sporttalent en aangepast sporten.


Hiernaast introduceert Alkmaar de 'Hart voor de Sport Award' voor die sporter, coach, vrijwilliger of andere betrokkene die niet zozeer qua resultaat, maar bovenal qua inzet boven anderen uittorent. Ook dit jaar worden de vijf winnaars beloond met een cheque t.w.v. € 500,-, mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor De Ondernemerstuin/Telefooncentrale/Ondernemerscentrale. Via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen of sportkampioenen@alkmaarsport.nl kunt u uw selectie doorgeven.

Sportkampioen van Alkmaar ben je niet voor een avond, maar voor het hele jaar. Om dit te benadrukken heeft de gemeente Alkmaar een grote eregalerij met zuilen ingericht voor de ingang van sportcomplex de Meent Bauerfeind. Bovendien worden de namen van de genomineerden bijgeschreven in het Alkmaarse sportboek, een digitaal eerbetoon aan de lokale, goed presterende, sporters.

Hoofdsponsor Ondernemerstuin, Telefooncentrale, Ondernemerscentrale

Dit jaar heeft een nieuwe hoofdsponsor zich aan het gala verbonden waardoor de vijf winnaars voor het vierde jaar op rij kunnen rekenen op een cheque t.w.v. € 500,-. Een door de sporters zeer gewaardeerde prijs waarmee zij hun sportieve loopbaan kunnen ondersteunen. "Het lijntje tussen (top)sport bedrijven en het ondernemerschap is kort. Wil je slagen of een topprestatie leveren, dan moet je op het top van je kunnen presteren en mag je niet verzaken. Ik zie deze huldiging dan ook als een kroon op het werk van de sporters, iets waar wij als organisatie graag onze bijdrage aan leveren," aldus Nico Berger van de Ondernemerstuin, Telefooncentrale en Ondernemerscentrale.

Monitoring van prestaties

De organisatie van het sportgala houdt de prestaties van de Alkmaarse sporters nauwlettend in de gaten. "Wij verzamelen zoveel mogelijk gegevens om straks alle potentiële genomineerden en hun prestaties zo gedetailleerd mogelijk aan de deskundige jury te kunnen voorleggen. Zij maken vervolgens een selectie van drie genomineerden per categorie waarna op de huldigingsavond de winnaars bekend worden gemaakt." Natuurlijk kent Alkmaar nog veel meer sportkampioenen. Een ieder die Alkmaarders of Alkmaarse teams kent die goed presteren op (inter)nationaal niveau kan hem, haar of hen voordragen aan de jury. De prestaties die geleverd zijn in de periode 1 november 2018 t/m 31 oktober 2019 tellen mee voor de nominaties, sporters voordragen kan nog tot 1 november 2019 via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen of sportkampioenen@alkmaarsport.nl

.