ALKMAAR - Na het legendarische Nederlandse trio Marco van Basten, Frank Rijkaard en Ruud Gullit die in de eind jaren 80 en begin jaren 90 in Italië bij AC Milaan voetbalden, heeft het Nederlandse vrouwenvoetbal aankomend seizoen een vrouwelijk duo die in Italië in de serie A gaan voetballen.


De twee Noord-Hollandse voetbalsters: Anna Knol (18) en Chanté-Mary Dompig (19), beiden afkomstig van VV Alkmaar, zijn in het nieuwe seizoen wekelijks te zien in het mooie Azzurri blauw van de serie A voetbalclub Empoli FC.

Anna Knol die meerdere jaren is uitgekomen voor vertegenwoordigde Nederlandse jeugdselecties en Chanté-Mary Dompig die ooit gescout werd door de huidige PSV coach Sander Luiten, worden beide begeleid door Euro Soccer Advice (ESA) The Next Generation van eigenaar Dick van Burik. ESA begeleidt al 22 jaar voetballers en sinds dit seizoen ook voetbalsters.

Empoli FC beschikt over een professionele ontwikkelingsomgeving waarbij de speelsters hun droom kunnen leven. Opstaan, ontbijten, trainen, lunchen, trainen, dineren, slapen en de volgende dag weer opstaan en dat allemaal onder de Italiaanse zon. Empoli FC verzorgt huisvestiging, voeding en de speelsters krijgen een Italiaanse cursus om zo snel mogelijk de taal machtig te worden.

Met de keuze voor het Italiaanse Empoli FC en de serie A staan Anna Knol en Chanté-Mary Dompig aan het begin van een geweldig avontuur.