AMSTELVEEN – Afgelopen vrijdagavond wist AMHC Heren 1 het bekerduel tegen AMVJ, dat een klasse lager acteert, te winnen. De zege werd overtuigend behaald, 2-5.

AMHC ging als eersteklasser op bezoek bij AMVJ, dat in de tweede klasse speelt. ,,Het was een lastig potje tegen een tweedeklasser” blikt Rutger Groothuizen terug op de met 2-5 gewonnen bekerwedstrijd. ,,Je weet dat het dan altijd fysieker wordt en er veel gepraat wordt. Al met al zijn we daar goed mee omgegaan en overtuigend gewonnen” vervolgde de coach.

In Amstelveen kwamen de Alkmaarders voor rust op een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Pim Schiphorst en Giel Jansen. In de tweede helft wist Michael de Blaas de 0-3 aan te tekenen. ,,Daarna moeten we een strafbal tegen incasseren maar scoorden we vrij snel de 4-1 door opnieuw Pim Schiphorst en de 5-1 door Nick Mackay” zag Groothuizen. In het eind signaal kreeg AMVJ nog een corner die ze nog scoorden uit een rebound. ,,Maar de winst was al binnen. Een prima resultaat, op naar tweede paasdag” doelt de coach op de volgende bekerronde. Dan treft het eersteklasser Alecto.

Komende zondagmiddag speelt AMHC heren 1 de uitwedstrijd tegen Rood-Wit.