ALKMAAR – Zowel de heren als de dames van AMHC zijn er in geslaagd om de punten afgelopen zondagmiddag in Alkmaar te houden.

AMHC dames – USHC 4-1
‘Wij speelden de beste wedstrijd van het seizoen’, stelde Daniel de Vos na afloop van de door AMHC met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen USHC. 'Vanaf minuut één zaten wij er dicht op en zorgden wij ervoor dat de tegenstander er niet uit kwam.’

Dit zorgde ervoor dat AMHC op 2-0 kwam door een corner van Jet Van Rijsewijk en een rebound goal van Hannah Lengers. ‘Na rust scoorden we meteen vanaf de afslag de 3-0 via Bibi Peek. Dan kwamen we op 3-1 door een gelukje van de tegenstander. Maar we hadden vandaag geen minuut het gevoel dat we zouden verliezen. Na de 3-1 maakte onze nieuwe spits de 4-1. Babette Res, normaal achterin, bleek een goede spits te zijn vandaag vanwege personele problemen voorin.’

AMHC heren – Alliance 3-2
Ook de heren van AMHC wisten te zegevieren. Na twintig minuten kwamen de Alkmaarders op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Hidde Spoelstra. ‘De 1-1 viel vlak voor rust en dat was een kleine domper. Na rust begonnen we feller en scherper dan het eerste bedrijf’, zei Pieter Saal. Dit resulteerde in de 2-1 die van de stick van Derk Valk kwam na een voorzet van Pim Schiphorst. Alliance kwam weer op gelijke hoogte na een splijtende pass van Ingmar Knobbe (oud Alkmaar speler). ‘Gelukkig wisten wij de drie punten hier te houden door een prachtige goal van Rogier van Koningsbrugge. Nog een wedstrijd voor de winterstop uit tegen VVV en dan de zaal in.’