ALKMAAR – Het seizoen zit er voor zowel de heren 1 als de dames 1 op. Beide teams speelden afgelopen zondagmiddag in eigen huis de laatste competitiewedstrijd. Dit deden zij met wisselend succes.

AMHC heren – Xenios 2-6
In eigen huis verloor de herenploeg van AMHC de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 2-6 van Xenios. ‘We hebben in de eerste helft te laat beseft wat er op het spel stond wat ons een 0-2 achterstand opleverde’, zei Rutger Groothuizen na afloop. ‘We kwamen terug tot 1-2 (Hidde Spoelstra) maar kwamen vlak voor rust nog met 1-3 achter.’

Na rust werd het 1-4 en 2-4 (Robin Boogaard). ‘Maar uiteindelijk was de nummer drie door een aantal prima goals met 2-6 te sterk voor ons’, vervolgde de coach die voor het laatst op de bank zat als coach van AMHC. ‘Xenios is nummer drie geworden, waarvoor felicitaties.’

AMHC dames – Xenios 3-1
De dames van AMHC sloten het seizoen af met een 3-1 overwinning. ‘In deze wedstrijd klopte alles van ons, stonden we goed opgesteld en wonnen we bijna elk één op één duel’, zei Daniel de Vos na afloop. Al snel kwamen de Alkmaarders door hoge druk op 1-0 door Shi Dan Nieberg. ‘Na de rust liepen we snel uit op 2-0 (Bibi van Zeggeren) via een strafcorner en 3-0 via Shi Dan Nieberg.’ vervolgde de coach. Via een lucky van de scheidsrechter kon Xenios iets terug doen.