BEVERWIJK – Een kleine twee weken terug verloor de herenploeg van AMHC in competitieverband van Overbos. Afgelopen vrijdagavond kreeg de ploeg, in de Silver Cup, al de kans om zich te revancheren. De ploeg slaagde er in om de Beverwijkse ploeg opzij te zetten, 3-5.

In competitieverband verloor AMHC met 8-3 van Overbos. ‘Dus dit was een mooi moment om de rug te rechten en te laten zien dat we toen een offday hadden. Dat heeft iedereen goed opgepakt’, zei Pieter Saal na afloop. ‘Het is goed dat iedereen zich zo heeft opgericht en dat de winst weer aan onze zijde is.’

In Beverwijk kwam AMHC voor rust twee keer terug van een achterstand. Giel Jansen tekende voor de 1-1 en Rogier van Koningsbrugge bepaalde de ruststand met een rebound uit een strafcorner op 2-2. Dankzij Pim Schiphorst en Hidde Spoelstra (strafcorner) wisten de Alkmaarders na rust de leiding te nemen. Deze werd ook niet meer uit handen gegeven. Van Koningsbrugge maakte zelfs de 2-5. ‘Een prima aanval die Rogier weergaloos met zijn backhand in de verre hoek afrondde’, aldus Saal. Acht minuten voor tijd kon Overbos nog wat terug doen. ‘Daarna hebben we niet zoveel rare dingen meer gedaan. We hebben het uitgespeeld en zelf nog wat kansen gekregen.’

Revanche
En zo nam AMHC revanche na de eerdere nederlaag. ‘Vorige keer hebben we behoorlijk op ons broek gekregen. Dit was de enige manier om het recht te zetten en dat heeft iedereen qua concentratie en afspraak technisch hartstikke goed ingevuld.’

Overbos – AMHC 3-5 (2-2)
1-1 Giel Jansen, 1-2 Rogier van Koningsbrugge, 2-3 Pim Schiphorst, 2-4 Hidde Spoelstra, 2-5 Rogier van Koningsbrugge.