ALKMAAR – Zowel de heren als de dames van AMHC hebben afgelopen zondagmiddag een nederlaag geïncasseerd.

AMHC heren – Myra 0-2
“Het was een matige wedstrijd van onze kant”, zei Rutger Groothuizen na afloop van de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen Myra. “We hebben geen moment goed in de wedstrijd gezeten en grip gehad. We maakten teveel fouten.” vervolgde de coach.

Toch zag Groothuizen ook een positief punt. “Er is enorm hard gewerkt en hebben we alles op alles gezet maar het was niet onze dag.”

Na zeventien wedstrijden is de herenploeg van AMHC met 21 punten terug te vinden op de achtste plaats. Volgend weekend nemen de Alkmaarders het in eigen huis op tegen VVV.

AMHC dames – Zoetermeer 2-4
Onder zomerse omstandigheden nam AMHC dames 1 het in eigen huis op tegen Zoetermeer. De Alkmaarders incasseerden een 2-4 nederlaag.

In de vijftiende minuut wist de ploeg via Lotte Thieme nog wel op voorsprong te komen. Zoetermeer was van mening dat er een overtreding aan vooraf ging, maar de scheidsrechter wuifde dat resoluut weg. Ook na de openingstreffer kreeg de thuisploeg nog kansen. Negen minuten voor rust wisten de bezoekers de 1-1 te maken in een eerste helft waarin AMHC de betere was. “Dat waren we zeker maar we vergroten de voorsprong niet.” zei Daniel de Vos na afloop.

In het tweede bedrijf scoorde Zoetermeer binnen tien minuten na rust tweemaal, waarna Sarah Hupkens de aansluitingstreffer maakte. Uiteindelijk besliste de bezoekers het duel door de 2-4 te maken. De Vos: “Helaas kwamen we tekort en konden we het goede niveau niet vasthouden. We zijn er slim uit gecounterd.”