HOORN – Op bezoek bij derdeklasser WFHC Hoorn slaagde de dames van AMHC er in de Silver Cup niet in om de volgende ronde te bereiken. De Alkmaarders keken halverwege tegen een 2-0 achterstand aan en konden de opgelopen schade niet meer repareren, 2-1.

‘De eerste helft was niet goed van onze kant. WFHC Hoorn liet meer zien dat ze wilde winnen en wij waren erg afwachtend’, zei Daniel de Vos na afloop. ‘Tevens waren we misschien ook wel beetje onder de indruk van de sfeer. Dan kom je terecht 2-0 achter.’ Het was oud AMHC speelster Willemijn van Ernst die tweemaal tot scoren kwam.

Na de pauze stond er een compleet ander AMHC. De Vos: ‘We zetten hoge druk en Hoorn kwam er in de hele tweede helft nog maar één keer gevaarlijk eruit. Wij creëerden kans op kans maar de keeper van Hoorn had de wedstrijd van haar leven. Helaas scoorden we maar één keer.’ De 2-1 kwam op naam van Shi Dan Nieberg.