ALKMAAR – Twee dagen na het verloren bekerduel hadden de heren van AMHC afgelopen zondag tegen Myra al de kans op revanche. De Alkmaarders gingen echter opnieuw onderuit. De damesploeg toonde veerkracht door een 0-2 achterstand goed te maken en zo een punt uit het vuur te slepen.

AMHC heren – Myra 2-3 (0-0)
‘Het was een matige pot. We liepen te veel achter de feiten aan in plaats van door te dekken en het initiatief te nemen. Wij kregen te weinig vat op de wedstrijd om door te drukken’, aldus coach Pieter Saal. Toch was het AMHC dat via Rogier van Koningsbruggen in de tweede helft de score opende.

Na de gelijkmaker van Myra werd het te onrustig. ‘Toen haalden te weinig spelers de rust aan de bal. Al met al waren we te slordig en niet rustig in het hoofd’, vervolgde de coach. Het tweede doelpunt van de gastheer viel via Hidde Spoelstra.

AMHC dames – AMVJ 2-2 (0-1)
Vanwege een kapotte sproeier moesten de dames van AMHC uitwijken naar veld 3. In een wedstrijd waar het heen en weer ging kwam AMVJ voor rust op een 0-1 voorsprong, waarna de score in het tweede bedrijf werd verdubbeld.

Al snel deed AMHC via Michelle de Vos iets terug. ‘Vervolgens werden we beter en kregen we een aantal kansen’, zag coach Daniel de Vos. Eén van die kansen werd door Lotte Thieme benut. ‘Daarna was het nog spannend, maar al met al is het een terecht gelijkspel. Het spel was niet altijd super, maar de inzet was enorm en dat doet mij goed.’