ALKMAAR - Het hockeyseizoen is weer begonnen voor de heren en dames van AMHC. In eigen huis speelde de heren gelijk, terwijl de damesploeg tegen een nederlaag aanliepen.

AMHC heren - Overbos 3-3
In eigen huis zijn de heren van AMHC het seizoen begonnen met een 3-3 gelijkspel tegen Overbos. ‘We begonnen niet scherp genoeg en stonden binnen vijf minuten met 0-1 achter’, zei Pieter Saal na afloop. Daarna liep Overbos uit naar een 0-2 voorsprong. Via Tobias Moerenhout konden de Alkmaarders wel terug komen in de wedstrijd. ‘Aan het einde van de eerste helft kregen we nog een een strafbal (doelpunt Giel Jansen, red.), dus een 2-2 ruststand.’

In het tweede bedrijf ging AMHC een stuk beter van start en maakte het de verdiende 3-2 uit een strafcorner. Ditmaal was Hidde Spoelstra de doelpuntenmaker. Saal: ‘Wij hadden op dat moment het betere van het spel maar de tegenstander bleef scherp op de counter en kon zo toch de 3-3 scoren.’

AMHC dames - Myra 0-1
De damesploeg van AMHC leed in de eerste speelronde een 0-1 nederlaag tegen Myra. Al na twee minuten kwamen de bezoekers via een strafcorner op een 0-1 voorsprong. ‘De eerste minuten waren zenuwachtig en niet goed. Daarna werd het beter en wonnen we meer duels’, zei coach Daniel de Vos. ‘In de tweede helft hebben wij kans gehad maar hij wilde er maar niet in. Het veldspel was wel erg goed en we zijn zeker verder dan vorig jaar. Mooi om op door te bouwen.’