HILVERSUM/AMSTELVEEN – Op bezoek bij Hilversum leed de herenploeg van AMHC een geflatteerde nederlaag. De dames hadden op bezoek bij Myra meer succes, 1-2.

Hilversum – AMHC heren 4-2
“Het was een geflatteerde uitslag in een duel waarin de scheidsrechters helaas een negatieve rol hebben gespeeld. We komen door twee fouten op een 2-0 achterstand, waarbij wij geen overduidelijke strafbal kregen.” zei Rutger Groothuizen na afloop. “Verder hebben we goed en verzorgt gespeeld met passie en inzet.”

In de tweede helft kreeg AMHC twee gele kaarten en twee tegendoelpunten. “Daarna hebben we onze rug gerecht en kwamen we via Mathijs de Groot en Giel Jansen terug tot 4-2.” vervolgde de coach. “Helaas hebben we de legio kansen daarna niet kunnen verzilveren maar we hebben er een zeer spannende pot van gemaakt.”

Myra – AMHC dames 1-2
In Amstelveen boekte AMHC een zeer welkome 1-2 overwinning. “We hadden in de afgelopen weken veel tegenslagen en we hebben vandaag weer als een collectief gespeeld.” aldus Daniel de Vos. “We kozen er voor om de tegenstander vandaag onder druk te zetten en dat werkte.”

Toch was het Myra dat in de tweede minuut op voorsprong kwam. Via Shi Dan Nieberg werd de stand echter al snel weer gelijk getrokken. “In de tweede helft waren wij de betere en kwamen zij nauwelijks over de middenlijn.” vervolgde de coach. Via Louise Zonneveld kwamen de Alkmaarse hockeysters op een 1-2 voorsprong. “Daarna hebben we kansen op de 3-1 gehad en kregen we misschien nog twee kansen tegen. Dus verdiend gewonnen.” aldus de Vos die de laatste wedstrijden van het seizoen vrij kan ingaan.